Мед Атлант

У парку Шевченка висадили квіти

На клумбах у парку Шевченка висадили квіти.

Про це інформують на сторінці Комунальне підприємство “Центр розвитку міста та рекреації”.

Клумби в парку поповнилися алісумом, вербеною, ізолепісом (волосяною травою), герберою. Квіточки скоро підростуть і буде справжня краса.

Алісум – витончена рослина з дрібними квітками. Це ослина низькоросла, ґрунтопокривна рослина, досягає у висоту від 15 до 40 см. На напівздерев’янілих біля основи пагонах, що сильно галузяться, невелике опушене довгасте листя. Квітки дрібні, білого, жовтого, бузкового, рожевого, червоного або фіолетового кольору, зібрані в дрібні китиці, зацвітають у травні та відцвітають пізньої осені.

Вербена – однорічні або багаторічні трав’янисті або напівчагарникові рослини висотою до 1 м. Стебло чотиригранне, прямовисне, розпростерте або стелиться, запушені. Листки супротивні, рідко кільчасті чи почергові, видовжено-овальні, темно-зелені, запушені, зубчасті, перисто-надрізані або розсічені, іноді цільні.

Гербера – рід багаторічних трав родини айстрові. Є кілька десятків видів, більша частина яких росте у Африці (в першу чергу у Південній Африці та на Мадагаскарі), деякі види зустрічаються також у тропічній Азії. Квітки ґербери за формою схожі на квітки представників родів королиця, остеоспермум та інших «ромашок»; забарвлення квіток ґербери може бути будь-яким, окрім синього.

Ґербери вирощують у всьому світі (у тому числі у оранжереях) як красиво квітучі декоративні рослини – у першу чергу на зрізання, а також як садові рослини, іноді як кімнатні рослини.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...