Мед Атлант

«Квітуча Галичина». У калуському парку посадили квітковий тризуб та вишиванку

У Калуші у міському парку культури і віпочинку імені Івана Франка посадили квіти.

Оформили квіткові насадження у вигляді національних символів — тризуба та вишиванки. До акції долучилися перший заступник міського голови Мирослав Тихий та заступниці Надія Гуш, Наталія Кінаш, керуючий справами виконкому Олег Савка, учні та комунальники.

У коментарі «Вікнам» народна депутатка, ініціаторка екоруху «Квітуча Галичина» депутатка Оксана Савчук розповіла, що чотири року тому в Івано-Франківську започаткувала рух під назвою «Місто квітів», де в один день на 15-ти локаціях зібралися небайдужі люди, які висадили 20 тисяч айстр. Це стало початком заснування екологічної організації, яка розширила свої межі.

Це був наш старт. Ми зрозуміли, що це річ, яка дуже імпонує людям. Ми отримали багато пропозицій за межами Івано-Франківська і наш екорух перетворився у «Квітучу Галичину, — зазначила гостя міста.

На запрошення міського голови Андрія Найди екорух завітав і до Калуша, де на одній із центральних клумб міського парку висадили чорнобривці, бегонії та айстри.

Оксана Савчук зазначила, що знає і про екологічні проблеми Калуської громади і завжди активно підтримувала корисні ініціативи , які стосувалися Калуша:

Усе, що потрібно було комплексно підписувати від групи народних депутатів, я завжди підтримувала. Знаю і про проблему Домбровського кар’єру. Це питання не нове. Воно тягнеться ще за часів Ющенка, активно обговорювалося. Але, на жаль, досі немає результату. Ми дійсно хочемо об’єднати всі зусилля і я готова їх об’єднати з усіма народними депутатами для того, щоб це питання почалося вирішувати й уникнути екологічної катастрофи.

З цього приводу перший заступник міського голови Мирослав Тихий додав, що 13 травня до Калуша завітав Едуард Прощук, який повідомив, що створена міжвідомча комісія, яка вивчить екологічні проблеми Калуша. За словами посадовця, головне — підняти питання на державний рівень, адже вирішити питання на рівні місцевого бюджету неможливо.

Однозначно ми будемо сприяти будь-якому інвестору, який реально почне працювати в плані переробки розсолів. Надіяємося, що буде залучена програма, яка допоможе вирішити ці екологічні питання, — додав Мирослав Тихий.

Щодо квіткової ініціативи, щто Мирослав Тихий зазначив: не вперше бере участь у  садівництві, адже живе в приватному будинку, має грядку і допомагає дружині.

Із задоволенням до ініціативи долучилася і заступниця міського голови Надія Гуш, яка раніше разом з тренерами та спортсменами ДЮСШ міста висадила в міському парку “Спортивну алею”:

Минулого разу ми садили дерева разом із управлінням сім’ї, молоді, фізкультури і спорту. Сьогодні ми тут із учнями ліцею №1, де задіяні старшокласники. Так, я люблю рослини, квіти, адже сама їх вирощую. Сподіваюся, що мешканці міста збережуть клумбу на тривалий час у такому стані.

Барвисті бегонії та чорнобривці вже милуватимуть око гостей парку, айстри ж потішать своїм цвітінням наприкінці літа. Побачити вишиванковий візерунок можна біля оглядового колеса.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...