Мед Атлант

На Коломийщині затримали вантажівки з незаконно зрубаною деревиною. ФОТО

На Прикарпатті правоохоронці затримали вантажівки з незаконно зрубаною деревиною.
Два вантажних автомобіля, водії яких транспортували деревину без належних дозвільних документів викрили працівники обласного управління стратегічних розслідувань в смт. Отинія, Отинійської територіальної громади. Транспортні засоби з вантажем вилучено та поміщено під охорону територіального відділу поліції. За даним фактом розпочато досудове розслідування.
13 травня під час профілактичного відпрацювання оперативники управління стратегічних розслідувань в Івано-Франківській області зупинили два транспортних засоби з причепами марки «Камаз» та «Renault Magnum», під керуванням 53-річного франківця та 50-річного мешканця Отинійської територіальної громади, які перевозили 30 метрів кубічних лісодеревини породи «Дуб» без належних документів.
На місце події правоохоронці викликали слідчо- оперативну групу Коломийського районного відділу поліції для документування правопорушення.
Слідчі поліції здійснили огляд транспортних засобів та вантажу, зробили заміри деревини для встановлення суми завданих збитків.
В ході проведення оперативних заходів поліцейські встановили, що незаконно зрубану деревину чоловіки перевозять з одного із лісництв Делятинського лісового господарства.
Наразі вирішується питання про накладення арешту на вилучениі транспортні засоби і вантаж.
За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 246 (Незаконна порубка або незаконне перевезення, зберігання, збут лісу) Кримінального кодексу України.
Боротьба із незаконним вирубуванням лісів – це один із пріоритетних напрямків роботи поліції Прикарпаття. Звертаємося до громадян: якщо ви стали свідками незаконної вирубки лісу – повідомляйте на «лінію 102» для негайного реагування на правопорушення.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...