Мед Атлант

Калушанка виграла срібло зі спортивної ходьби на 20 км на командному чемпіонаті Європи

Другу медаль командного чемпіонату Європи зі спортивної ходьби, який триває у Подєбрадах (Чехія), Україні принесли жінки на дистанції 20 км. У складі команди йшли Олена Собчук, Ганна Шевчук і Людмила Оляновська, інформують “Вікна” з посиланням на Федерацію легкою атлетики України.

Італійка Антонелла Пальмізано попри двохвилинний пітлейн зуміла втримати першу позицію і впевнено перемогти з результатом 1:27:42 год. За нею фінішували три іспанки: Марія Перес (1:28:03 год), Лаура Гарсія-Каро (1:28:07 год.) і Ракел Гонсалес (1:28:37 год.), що дозволило їм перемогти в командному заліку.

Тривалий час у групі лідерів трималися й українки. І хоч в індивідуальному заліку піднятися на п’єдестал їм не вдалося, проте хоч і не медальні, але високі позиції дозволили виграти командне срібло. Усі три українки фінішували у вісімці найсильніших.

Першою з українок і шостою в загальному заліку стала фіналістка чемпіонату світу на дистанції 50 км Олена Собчук (1:29:54 год.). Лише в двох секундах позаду фінішували Ганна Шевчук з Калуша і Людмила Оляновська, рекордсменка України й бронзова медалістка чемпіонату світу. За фотофінішем Шевчук стала сьомою, а Оляновська посіла восьме місце.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...