Мед Атлант

У Солотвинській ТГ провели перший великодній фестиваль хорового співу «Воскресіння Твоє величаємо»

16 травня день у Солотвинській громаді був особливий, адже вперше було проведено І великодній фестиваль хорової пісні «Воскресіння Твоє величаємо».

Захід розпочався о 13:00. Частина людей спостерігали за виступами всередині церкви, а інші біля головного екрану, що розміщений був на церковному подвір’ї УГКЦ «Різдва Пресвятої Діви Марії» селища Солотвин.  Отець Віталій Луцак передав вітання архієпископа і митрополита Івано-Франківської УГКЦ Володимира Війтишина.
Кожна дорога в житті починається з Божого милосердя, тому і наш фестиваль буде мати своє продовження на наступний рік і в іншому храмі нашої громади, – каже голова ТГ Манолій Піцуряк.
Декан Солотвинського деканату УГКЦ отець Володимир Вишнівський у своїй промові наголосив, що український народ матиме достойне майбутнє, коли буде розвивати духовність і культуру, бо саме вони творять націю.
Організатори отримали заявки від 14 колективів, однак з певних причин, не всі могли прибути, тому цьогоріч були наступні колективи:
  • хор УГКЦ Різдва Пресвятої Діви Марії, регент Ярослава Купчак;
  • хор викладачів Солотвинської ДМШ, керівник Мирон Рогацький;
  • церковний хор УГКЦ Преображення Господнього с.Пороги, регент Мирон Рогацький;
  • церковний хор УГКЦ Святого Великомученика Дмитрія с. Монастирчани, регент Світлана Геник;
  • народний аматорський жіночий вокальний ансамбль «Міжгірянка», керівник Наталя Шебунчак;
  • церковний хор УГКЦ Чуда св. Архистратига Михаїла с.Кривець, регент Наталя Середюк;
  • хоровий дитячий колектив Гринівської гімназії ім.Я.Савки Старобогородчанської ОТГ, керівник Василь Литовчук;
  • церковний хор УГКЦ Івана Хрестителя та трьох Святих с. Марков, регент Марія Крицька.
Церква вчить нас, що все тримається на міцній вірі і родині, тому відпочинок для вірян та гостей був родинним. В той час як батьки дивилися дійство, слухали пісні, що звучали на ціле селище, дітки на церковному подвір’ї також не сумували. Для них Школа християнського аніматора, що працює на базі Солотвинського Будинку культури, організувала розважальну програму «Великодні розваги» в церковному саді. Для дітей була організована відпочинкова зона, де діти мали змогу поспостерігати та взяти участь у змаганнях.
Захід проводився з дотриманням карантинних умов, а тому в храмі було мало відвідувачів, оскільки всі батьки і гості мали можливість побачити все, що відбувалося в церкві на великому екрані на свіжому повітрі.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...