Мед Атлант

Франківський “Ураган” уперше за 10 років виграв чемпіонат України з футзалу

“Ураган” із Івано-Франківська виграв “золото” чемпіонату України з футзалу. У фінальній серії команда здолала чемпіона останніх чотирьох років – херсонський “Продексім”. Рахунок фінальної серії – 3:1 на користь івано-франківців.

У перших двох матчах “Ураган” переміг “Продексім” з рахунком 3:0 та 3:2. У третьому івано-франківці програли в овертаймі – 2:4, а закрили серія у четвертому матчі – 5:2, інформує Суспільне. 

У вирішальному матчі “Ураган” забив два голи на останній хвилині матчу, коли “Продексім” залишив ворота порожніми та побіг відіграватися. “Золото” команда з Івано-Франківська виграла на своєму полі.

Для “Урагана” це був четвертий фінал чемпіонату України в історії. Лише одного разу раніше вони здобули перемогу – десять років тому івано-францівці обіграли у фіналі львівську “Енергію-Тайм”.

А от “Продексім” уперше з 2016 року не став чемпіоном України з футзалу. У попередніх чотирьох сезонах “золото” вигравали саме футзалісти херсонської команди.

Як виступив “Ураган” у сезоні 2020/21?

У регулярному чемпіонаті “Ураган” фінішував позаду “Продексіма”, посівши друге місце. Команда зазнала чотирьох поразок у 18 матчах, поступилася лідеру шість очок.

Проте у плей-оф “Ураган” програв лише два матчі, здобувши дев’ять перемог. У чвертьфіналі херсонці обіграли харківську “Моноліт-Віва Кап” – 3:0, а у півфіналі – минулорічного фіналіста “ХІТ”, програвши лише другий матч у серії – 3:1.

Відповідно, “Ураган” закінчив сезон із показником у 22 перемоги, 1 нічию та 6 поразок.

У Кубку України івано-франківська команда вилетіла у чвертьфіналі від “Продексіма” за голами на виїзді (1:1, 2:2). А у єврокубках, на відміну від “Продексіма” не змагалася – херсонці натомість дійшли до 1/8 фіналу футзальної Ліги чемпіонів.

Хто перемагав у чемпіонаті України з футзалу

  • 5 разів: “Шахтар” (Донецьк)
  • 4: “Продексім” (Херсон)
  • 3: “Енергія” (Львів), “Інтеркас” (Київ), “Локомотив” (Харків), “Локомотив” (Одеса)
  • 2: “Тайм” (Львів), “Ураган” (Івано-Франківськ)
  • 1: “Механізатор” (Дніпро), “Слід” (Київ), “Уніспорт-Будстар” (Київ)

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...