Мед Атлант

У Франківську у дитячій лікарні створять центр альтернативної медицини

Сьогодні, 18 травня, в Івано-Франківську відбулась стартова пресконференція в рамках реалізації проєкту «Альтера – Альтернативні терапії у Марамуреші та Івано-Франківську» (ALTHERA) Спільної операційної програми Румунія-Україна 2014-2020.

Ми тішимось, що ми виграли цей проєкт, адже реабілітація для дітей є дуже важливою. У нас зараз на обліку близько 150 дітей, які ходять на реабілітацію. Цей проєкту дозволить нам більш широко використовувати реабілітацію. Якщо раніше ми працювали з дітьми приблизно до 3 років, то зараз ми зможемо захопити більший віковий діапазон, – директор міської дитячої клінічної лікарні Ольга Бойчук.

Виділять 11 мільйонів для дитячої лікарні, які передбачають проведення ремонту та закупівлю обладнання.

Обидва проєкти, які зараз впроваджують у Франківську, є високого рівня, які в сумі складають більше мільйона євро. По одному з проектів передбачається ремонт та закупівля обладнання для дитячої лікарні, а другий передбачає монтаж відеокамер у місті для спостереження, – каже Раду Куржуй.

Основна мета проекту полягає в покращенні медичних послуг із застосуванням альтернативних методів терапії для дітей з обмеженими можливостями у Франківську. Проект передбачає великий соціальний вплив і відіграватиме важливу роль у покращенні добробуту громади шляхом підвищення якості життя дітей з обмеженими можливостями та їх сімей, які будуть лікуватися на базі реконструйовано відділення.

Мета додаткових проєктів – залучити додаткові кошти. Дуже важливо, що нам з нашими румунськими колегами вдалося перемогти, – каже мер міста Руслан Марцінків.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...