Мед Атлант

У Гринявському лісгоспі провели планове навчальне тренування ліквідації лісової пожежі

Тактико-спеціальні навчання з гасіння умовної лісової пожежі провели в Устеріківському лісництві ДП «Гринявське лісове господарство».

Лісівники підприємства спільно з пожежною командою відпрацювали взаємодію при ліквідації вогню в лісовому масиві. Після теоретичної частини, присвяченої тактиці та способам гасіння лісових пожеж, огляду пожежної техніки відбулося практичне відпрацювання спільних дій під час ліквідації умовної пожежі. Метою проведення таких заходів є перевірка готовності та взаємодії усіх органів та служб, які залучаються до гасіння лісових займань, практичного відпрацювання мобілізаційних планів ліквідації лісових пожеж.

За легендою, виникла низова пожежа, що активно рухалася у бік лісового масиву, тому працівники лісової охорони та вогнеборці гасили «загоряння» та умовна пожежа була ліквідована.

«Під час пожежонебезпечного періоду одне з головних завдань для лісівників – недопущення пожеж у лісових масивах, а у випадку їх виявлення – вчасна локалізація та ліквідація», – наголосив Андрій Максим’юк, т.в.о директора Гринявського лісгоспу.

Незважаючи на протипожежну готовність, лісівники вкотре наголошують, що найкращий метод боротьби з вогнем у лісі – не допустити його появи.

Нагадаємо що протягом пожежонебезпечного періоду забороняється:

– розведення багаття у лісі та лісопосадках, крім тих, що пов’язані з технологічними вимогами лісогосподарських заходів у спеціально передбачених для цього місцях;

– заїзд на територію лісового фонду (крім транзитних шляхів) транспортних засобів та інших механізмів, за винятком тих, що використовуються з лісогосподарською метою;

– палити, кидати у лісі та лісопосадках непогашені сірники, недопалки;

– випалювати траву та інші рослинні рештки на землях лісового фонду, сільськогосподарських угіддях, інших ділянках, що примикають до лісу.

Звертаємо увагу, що порушення правил тягне за собою як адміністративну, так і кримінальну відповідальність.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...