Мед Атлант

На Франківщині намагалися продати «неоціненну» червонокнижну рослину

Рослина Сон розкритий занесений до Червоної книги України зі статусом «неоціненний», а штраф за його незаконне видобування становить всього 62 гривні.

Про це стало відомо із заяви Української природоохоронної групи – UNCG, яку екологи зробили на своїй сторінці у Facebook, передає Кий-інфо.

Нещодавно у Facebook, у групі «Квіткові забаганки і не тільки…» було розміщено оголошення щодо продажу рослини, занесеної до Червоної книги України. Сон розкритий (Pulsatilla patens Mill) справді міститься в ЧКУ та має статус «неоціненний».

Відповідно до Закону України «Про Червону книгу України» (ст. 20), особи, винні в незаконному використанні об’єктів Червоної книги України або їх знищенні притягаються до відповідальності згідно з законом.

Учасники Української природоохоронної групи – UNCG відправили скаргу до поліції в Івано-Франківській області. Правоохоронці встановили, що жителька с. Остриня дійсно розмістила оголошення в групі щодо продажу рослини, яка росте на полях с. Остриня.

Утім, про те, що сон розкритий занесений до Червоної книги України зі статусом «неоціненний» та про штраф за незаконне видобування рослини в 62 гривні за одну особину, вона не знала.

Громадянка у вчиненому щиро розкаюється, визнали свою вину. Відносно неї було складено адміністративний протокол та направлено до Тлумацького районного суду для прийняття рішення згідно з чинним законодавством.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...