Мед Атлант

На Косівщині виявили два факти незаконного видобування корисних копалин

Прикарпатські поліцейські виявили два факти незаконного видобування та перевезення корисних копалин. Обидва випадки правоохоронці задокументували минулої доби на Косівщині. Транспортні засоби з сумішшю вилучено. За даними фактами розпочаті кримінальні провадження.

18 травня працівники групи реагування патрульної поліції Косівського районного відділу під час несення служби виявили вантажний автомобіль «ЗІЛ», який незаконно перевозив піщано-гравійну суміш в селі Слобідка.
22-річний водій вантажівки не представив поліцейським жодних дозвільних документів.На місце події правоохоронці викликали слідчо-оперативну групу для документування правопорушення.Транспортний засіб вилучено і поміщено на територію відділу поліції.
 
Цього ж дня близько 20 години у селі Слобідка під час несення служби на території обслуговування дільничний офіцер спільно з працівником групи реагування патрульної поліції виявили вантажний транспортний засіб «ЗІЛ-131», який перевозив на кузові автомобіля, суміш зовні схожу на пісок. Транспортним засобом керував 25-річний мешканець Косівської міської територіальної громади. Жодних дозвільних документів правопорушник не мав.
Вантажівку правоохоронці вилучили, а суміш направили на експертизу.

 

За цими фактами розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 240 Кримінального кодексу України (Порушення встановлених правил охорони надр, якщо це створило небезпеку для життя, здоров’я людей чи довкілля) Кримінального кодексу України. Проводиться слідство.
Поліцейські Івано-Франківщини й надалі продовжуватимуть реагувати на всі повідомлення, пов’язані з незаконним видобутком та перевезення корисних копалин.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...