Мед Атлант

Усі субсидії з травня виплачуватимуть лишень готівкою

 Усі субсидії з травня 2021 року виплачуватимуть виключно у готівковій формі. Про це йшлося на брифінгу заступника міністра соціальної політики України Віталія Музиченка.

 Принциповим положенням нових правил призначення житлової субсидії є завершення процесу її монетизації. З 2019 року було розпочато відповідний процес і в минулому опалювальному періоді житлова субсидія надавалася у грошовій формі, але двома різними механізмами:

  • готівкові виплати, які отримувало майже 95% отримувачів субсидії,
  • грошова безготівкова форма, шляхом зарахування на рахунок в «Ощадбанку» (близько 5 % – 160 тис. домогосподарств). «Ощадбанк» вже проводив розрахунки з підприємствами.

З 1 травня 2021 року цей перехідний процес завершується, та, відповідно, всі субсидії з травня будуть розраховуватися і виплачуватися громадянам виключно у готівковій формі.

Це дасть можливість громадянам оперативно управляти цими коштами, і після оплати житлово-комунальних послуг вони зможуть вільно розпоряджатися зекономленими сумами субсидій, – зауважив Віталій Музиченко. – Всі громадяни, які користувалися безготівковою субсидією минулого опалювального періоду до грудня поточного року (до кінця 2021 року), зможуть отримати відповідні кошти. Тим громадянам, які мають відкриті рахунки в «Ощадбанк», вже в червні буде проведено перерахування цих коштів. Ті, хто не має відкритих рахунків в «Ощадбанку», мають відкрити рахунок, після чого вони матимуть змогу отримати зекономлені розміри субсидій протягом минулого опалювального періоду для їх використання на власні потреби.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...