Мед Атлант

4 чат-боти, які допоможуть розвитку вашого бізнесу

Розробка та впровадження чат-ботів є одним із перспективних напрямків діджиталізації та розвитку бізнесу в умовах сучасності. Вони допомагають заощадити на виробничих витратах, збільшити лояльність клієнтів, залучити нових клієнтів та загалом збільшити прибуток від підприємницької діяльності. 

Яким саме чином чат-боти впливають на розвиток бізнесу, можна прочитати на Бізнес сайті. А ми детальніше зупинимося на видах ботів для різних виробничих завдань. Інформацію нам люб’язно надали фахівці компанії Business Site, що спеціалізуються на інтернет-просуванні бізнесу з 2011 року. 

Що таке чат-бот

Підприємцям варто розуміти, що чат-бот – це не просто автовідповідач на повідомлення у чаті. Це потужне програмне забезпечення для імітації розмови з реальною людиною. 

Ботів використовують у сфері продажів, обслуговування клієнтів, електронної комерції. Вони допомагають великим корпораціям автоматизувати рутинні бізнес-процеси з метою заощадити час та гроші. 

Далі 4 приклади чат-ботів, які бізнес використовує для миттєвого спілкування з покупцями під час онлайн-продажів.

Для підтримки клієнтів

Чат-бота можна навчити відповідати на найпоширеніші запитання, давати миттєві відповіді на них відвідувачам сайту, що значно збільшує кількість задоволених клієнтів. 

До того ж, программа працює цілодобово і майже без втручання людини. Тож вихідний день, свято, пізня ніч не привід залишати клієнта з проблемою наодинці.

Для лідогенерації

“Лід-бот пропонує відвідувачам сайту залишити контактні дані в обмін на знижку або спеціальну пропозицію”, – пояснюють фахівці Business Site.

Такий чат-бот дозволяє доволі ненав’язливо та безпечно зібрати дані про відвідувача, а саме – ім’я, адресу електронної скриньки, номер телефону тощо. А оскільки цей бот також працює 24/7, бізнес отримує “машину” для генерації лідів.

Для відстеження замовлення

Не потрібно наголошувати, що кількість інтернет-покупок зростає і бізнесу потрібно встигнути за шаленим попитом. Але як і раніше найпоширенішим питанням від покупців лишається: “Де моє замовлення?”. Тобто більшість питань від покупців стосуються саме статусу інтернет-замовлення.

Замість окремого працівника, який має лише перевіряти трекінг-номери та відписуватися про дату доставки, впроваджують чат-бота, що відстежує стан обробки замовлення. 

Для збирання відгуків

Оскільки чат-ботів використовують для автоматизації робочих процесів, їхня дія поширюється і на процес збирання відгуків після завершення замовлення.

Зараз клієнти полюбляють взаємодіяти з чат-ботами як ніколи раніше. І для бізнесу така клієнтська прихильність має багато переваг. Враховуючи той факт, що чат-бота можна налаштувати за персональним сценарієм бізнес-потреб, цінність віртуального помічника важко перецінити. 

Але для цього потрібно замовляти фахову розробку персонального бота, зокрема, у команди Business Site, адже боти на конструкторах, які можна створити самотужки, майже неможливо на 100% підлаштувати під унікальні потреби бізнесу.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...