Мед Атлант

Студенти і викладачі Центру профтехосвіти створюють колекції вишиванок

Колекцію вишиванок разом зі стилізованими сумками і масками створили студенти та викладачі Центру професійно-технічної освіти № 1 в Івано-Франківську.

Над виготовленням суконь та аксесуарів майстрині працювали майже 3 місяці. Про це Суспільному Карпати розповіла керівниця театру-студії “Стиль і мода” Наталія Скрипка.

Театр-студію створили на базі навчального закладу. На виготовлення однієї колекції вишиванок потрібно майже 3 місяці. Це спільна робота викладачів і студентів, які щоразу, працюючи над одягом, намагаються зробити його трендовим.

Ми стараємося використовувати екотренди цьогорічного сезону — тканини з льону, екошкіру. І основне — ми використовуємо старовинну карпатську вишивку, як автентичну пам’ять наших предків. Це для нас є пріоритетним напрямком при створенні всіх сучасних моделей, — каже Наталія Скрипка.

Першокурсниця Софія Свідрук розповідає, що любов до створення одягу в неї змалечку, адже мама — також швея. Тож дівчина довго не міркувала, з якою професією пов’язати своє майбутнє.

Я вважаю, що вишиванка є кодом автентичності, і мені дуже подобається створювати. Для початку ми обирали вишивку, потім був процес розкроювання, майстрині нам допомагали, — ділиться Софія Свідрук.

Заступниця з виховної роботи Центру професійно-технічної освіти № 1 Тетяна Ребрик каже, що їхні студенти всіляко популяризують вишиванку, створюючи сучасний одяг з елементами вишивки. Зокрема, навчальний заклад є активним учасником різноманітних конкурсів і виставок.

Цьогоріч ми уже вп’яте беремо участь у конкурсі “Прорив легкої промисловості”, який організований Національним галузевим партнерством у легкій промисловості Fashion Global Ukraine. І ми цього року представили колекцію “Вишивана” в номінації етно, де посіли 3 місце. Для створення цієї колекції учні привозили старовинну карпатську вишивку і поєднували із сучасними тканинами, — розповідає Тетяна Ребрик.

Зважаючи на пандемію COVID-19, студенти створили колекцію вишиванок разом із стилізованою сумкою і маскою.

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...