Мед Атлант

У Франківську навчали працівників шкіл протидіяти булінгу та формувати безпечний навчальний простір

Сьогодні, 20 травня, в Івано-Франківську  провели тренінг для працівників закладів загальної середньої освіти. Говорили про булінг – як складову домашнього насильства та  як формувати безпечний навчальний простір.

На тренінг прийшли десяток соціальних працівників практичних психологів, які працюють у школах.

На тренінгу розповідатимемо про заходи, які варто проводити у школах, щоб діти почували себе у безпеці.  Має бути довіра між вчителем і дитиною. Якщо шкільний працівник бачить тривожні  сигнали, що є відхилення у поведінці і можливо є цькування проти дитини, то потрібно встановити той рівень довіри, щоб дитина поділилася проблемою.  Найбільша проблема, що діти про булінг бояться і соромляться про це говорити, –  розповідає голова ГО “Родина Кольпінгів” Володимир Шегда.

Директорко Центру практичної психології і соціальної роботи департаменту освіти і науки Івано-Франківської міськради Галина Ляльчук каже, що цьогоріч немає підтверджених випадків булінгу у школах. Та працівники закладів освіти постійно проходять навчання як протидіяти цькуванню.

“Ми хочемо створити безпечне середовище в освітніх  закладах. У групах розглянемо різні підходи як працювати з дітками щодо профілактики булінгу. Також говоритимемо про те, як допомогти дитині пережити факт цькування.

Тренінги проводитимуть і для медпрацівників, юристів та соціальних працівників.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...