Мед Атлант

На Франківщині поліцейські викрили два факти незаконного видобутку піщано-гравійної суміші

Незаконні дії пов’язані з видобутком гравію задокументовані на Яремчанщині та Снятинщині. За даними фактами розпочаті кримінальні провадження. Проводиться слідство.
20 травня до відділення поліції №1 (м.Яремче) надійшло повідомлення від небайдужих громадян про те, що з берега річки «Кам’янка», що у місті Яремче, невідомі особи здійснюють незаконний забір та самовивіз піщано-гравійної суміші.
Виїхавши на місце події працівники групи реагування патрульної поліції спільно з слідчо-оперативною групою на березі річки виявили 36-річного чоловіка, який за допомогою екскаватора «АТLAS» здійснював забір піщано-гравійної суміші на вантажний автомобіль «КАМАЗ», під керуванням 41-річного місцевого мешканця. Жодних дозвільних документів на свої діяння чоловіки не мали.
21 травня під час несення служби поліцейські сектору реагування патрульної поліції відділення поліції №1 (м.Снятин) виявили в селі Горішнє Залуччя вантажний автомобіль з піщано-гравійною сумішшю. Цей факт задокументовано поблизу річки Черемош.
Вантажівкою керував 26-річний місцевий мешканець, який немав відповідних документів для видобування і перевезення суміші.
У двох випадках правоохоронці транспортні засоби вилучили та розпочали кримінальні провадження за ч.2 ст. 240 Кримінального кодексу України. Проводиться слідство.
Прикарпатські поліцейські й надалі продовжуватимуть реагувати на всі повідомлення, пов’язані з незаконним видобутком та працюють над тим, щоб винних притягнути до відповідальності.
Відповідно до законодавства, піщано-гравійна суміш відноситься до корисних копалин державного значення, тож такі дії є кримінально-карними.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...