Мед Атлант

Сопілку для Євробачення виготовив майстер з Долини, а танцює – випускник калуського коледжу

Представники України гурт Go_A із піснею Shum вразили глядачів та вийшли до фіналу пісенного конкурсу “Євробачення”, що триває в Роттердамі (Нідерланди).

Раніше йшлося, що в складі Go_A до фіналу потрапив і музикант гурту Kalush Ігор Діденчук. Глядачі виділили його соло на сопілці.

Стало відомо, що дизайнерську білу сопілку для музиканта виготовив майстер з Долини Тарас Лошак, інформують “Вікна”.

Україна в фіналі Євробачення 2021! І українська сопілочка цьому сильно допомогла. А чи знаєте ви, що білу сопілочку, яку ми бачили на виступі виготовив майстер з міста Долина Тарас Лошак?, — написав в мережі Микола Тимчак.

Також земляки повідомили, що на сцені Євробачення разом із гуртом Go_A виступив хлопець-блондин із села Підбережа на Долинщині Іван Юрків. Як повідомила “Вікнам” викладачка Ольга Квецко, танцюрист закінчив Калуський коледж культури і мистецтв і нині є відомим танцюристом та хореографом.

Як відомо, хореографами-постановниками номера для виступу Go-A стали Костянтин Томільченко і Олександр Братковський.

В основі номера — пробудження. Його можна як завгодно інтерпретувати: прихід весни, пробудження після сну, пробудження нового світу. Хочеться говорити про це. У нашому світі, яким він зараз є, хочеться прокинутися. Прокинутися і побачити нові обличчя, нових людей, новий світ. Народна пісня, яка стала основою нашої – це пісня про прихід весни. Там закладена саме ця ідея — достукатися до людей і сказати, що прийшла весна, прийшов новий світ, — пояснив Томільченко в коментарі “НВ”.

Костянтин розповів, що на сцені можуть перебувати 6 чоловік, а в групі — всього 4 учасники:

Для нашої ідеї нам потрібні були люди, щоб здійснити певний обряд на сцені. І ми знайшли двох танцівників, які допомагають нам у цьому. Хореограф Максим Пекіна поставив нам хореографію, і вийшло все гармонійно і з групою, і з композицією, і з ідеєю.

Разом з музикантами на сцені виступають танцюристи Іван Юрків і Дмитро Шаріпов, які брали участь у проєкті “Маска”.

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...