Мед Атлант

У Калуші 13 немовлятам подарували перші вишиванки. ВІДЕО

Сьогодні,21 травня, до Калуського пологового будинку завітав міський голова Андрій Найда, який вручив перші вишиванки для новонароджених немовлят. Захід відбувся втретє в рамках акції «Народжені у вишиванці».

 Урочисто міський голова Андрій Найда вручив породіллям 13 пакунків, у яких були вишиванки, свідоцтво про народження та солодощі.Серед новонароджених, які отримали перші вишиванки, — семеро дівчат та шестеро хлопців: Мілана Кузевич, Владислава Магас, Марія Комар, Аліна Ткачук, Аміна Ткач, Олександра Дарчук, Дарина Боян, Марія Король, Дем’ян Гармаліта, Орест Микитин, Даниїл Король, Златан Стелінський та Святослав Бура.

Очільник Калуської громади зазначив, що для малят подаровані вишиті сорочки слугуватимуть  оберегом від негараздів та зурочень, бо подаровані з любов’ю.

— Ці вишиваночки були від чистого доброго серця і будуть оберігати від всього.

У коментарі «Вікнам» міський голова розповів, що для нього день вишиванки — це велике свято культури, яку створювали звичайні українські жінки. На його думку, вишивка символізує єдність української нації, а віднедавна щей стала трендом світової моди. У гардеробі очільника громади є дві вишиванки: святкова і повсякденна. А найпершу вишиванку, пригадує міський голова, йому подарували, коли був директором трубного заводу.

Начальниця Калуського міськраонного відділу ДРАЦС Вівденно-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції Ірина Очкур започаткувала акцію «Народжені у вишиванці» три роки тому. Каже, що для неї вишиванка — це святиня, яку одягаємо в урочисті моменти. Ірина Очкур відзначила, що цьогоріч свято запам’ятається різноманітністю імен та великою кількістю народжень.

До вітань доєдналися перший заступник міського голови Мирослав Тихий, заступниці міського голови Наталія Кінаш та Надія Гуш, керуючий справами міськвиконкому Олег Савка, генеральний директор КНП «Калуська ЦРЛ» Іван Красійчук, в. о. медичного директора КНП «Калуська ЦРЛ» зі стаціонарної допомоги Ярослав Кінаш, начальник пологового будинку Микола Тимків та медперсонал. Усі присутні зробили світлини на пам’ять.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...