Мед Атлант

Франківська викладачка Христина Мохнацька прочитала лекцію на найвищому льодовику світу Хумбу

Онлайн-лекцію на висоті 5 362 метри над рівнем моря провела із другої спроби викладачка Університету Короля Данила Христина Мохнацька.

22 квітня вона не змогла вийти в ефір через погану погоду, пише Суспільне Карпати.

Жінка перебувала на найвищому льодовику світу Хумбу. Звідти вона розповіла студентам про підкорення найвищої вершини світу та свої відкриття під час перебування у Непалі.

Христина Мохнацька у Непалі перебуває вже майже два місяці. Нещодавно вона пройшла акліматизацію на висоті 8 тисяч метрів. Це – одне із семи питань, про які викладачка розповіла у своїй лекції. Жінка каже, що на такій висоті було важко, але їй вдалося не використовувати кисень.

Я дихала самостійно. Звичайно, повітря не таке, як внизу. І відчуття були дуже дивні, тому що я розуміла, що я дуже далеко від цивілізації. Я зараз дуже далеко від дому, дуже далеко від людей. Я дуже далеко від будь-чого. Я розуміла, що це вже космос, що на такій висоті літають літаки. І я розуміла, що мені було ніяково, не по собі і страшно, – сказала Христина Мохнацька.

Франківка Аделіна Дика навчається на другому курсі на спеціальності “Туризм”. Каже, про гори лише мріє, бо через карантин зірвалися усі її плани. Особисто з Христиною Мохнацькою дівчина не знайома, проте вчинком викладачки захоплюється.

Це, як для жінки, досить сильний вчинок, сильне рішення. Це є досить важко, я думаю. І це досить цікаво, бо це як-не-як — туризм. Треба знати про це, як воно дійсно відбувається насправді. Тим більше, прямий ефір – тому доказ, – каже Аделіна Дика.

Колега та друг Христини Олег Андрухів розповів, що з нею спілкується щодня. За його словами, через жорсткий карантин, який вводять у Непалі, піднятися на Еверест можна лише до 1 червня. Також він повідомив, що погодні умови сильно погіршилися, тож Христині важко через перепади температур та тиску. Важко й тому, що залишила вдома маму і доньку. Попри всі складнощі, лекція на висоті понад 5 тисяч метрів відбулася.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...