Мед Атлант

Що кажуть свідки про п’яних дітей і пожежу на території недобудованого дитсадка у Франківську

23 травня в Івано-Франківську з території недобудованого дитсадка у мікрорайоні Каскад працівники швидкої забрали дітей віком 11-12 років, які перебували у стані алкогольного сп’яніння, пише Суспільне Карпати.

Двоє із трьох дітей від отруєння алкоголем тимчасово втратили реакцію та були в майже нерухомому стані, каже керівник обласного Центру екстреної медичної допомоги Мирон Матейко. Хлопців госпіталізували. Звідки у них було спиртне, наразі з’ясовують поліцейські.

Мешканка будинку у мікрорайоні Каскад Світлана Букорос каже, побачила, як на території недобудованого дитсадка перебувають п’яні діти, та викликала швидку допомогу: “Вони лежали непритомні, старші дітки їх відтрясали. Один бігав, гарно бігав, бо за ним діти бігали, і я чула, як вони кричали, що він приніс дві пляшки горілки”.

Директор обласного Центру екстреної медичної допомоги Мирон Матейко каже, медики швидкої госпіталізували двох хлопчиків віком 11 та 12 років.

“Надавалася допомога дитині. Був низький тиск. Потім з’вилася мама, і в супроводі дитину повезли в обласну дитячу клінічну лікарню”, — говорить Мирон Матейко.

За його словами, дитина була у сопорозному стані: “Нервувала, зіниці розширені і запах алкоголю, що зробила алкогольна інтоксикація. Це щодо першої дитини. Іншою займалася друга бригада, яка теж оцінила, ввела дексаметазон і привезла в обласну дитячу лікарню. Оскільки дитині більше 12 років, її повезли у психо-неврологічний диспансер на Чукалівці”.

Директор Прикарпатського обласного клінічного центру психічного здоров’я Мирон Мулик у коментарі Суспільному Карпати повідомив, що 23 травня у заклад привезли двох дітей, віком старших 12 років. Вони були у стані легкого алкогольного сп’яніння, тому їх відпустили додому.

Хлопчик, якого госпіталізували в обласну дитячу лікарню, почувається добре, однак ще перебуває у медзакладі. 25 травня йому зроблять аналізи та вирішуватимуть, чи виписувати додому, каже директор лікарні Тарас Мельник.

Приблизно за годину після того, як дітей забрала швидка, загорілося одне із приміщень на території недобудованого дитсадка у мікрорайоні Каскад. Мешканка одного із сусідніх будинків Зоя Лаврєнєва розповідає, побачила дим, вогонь та викликала рятувальників.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...