Мед Атлант

У Франківську готують водойми до пляжного сезону – в озері купатися не радять

Гілля, сміття, пляшки і навіть самокати та велосипеди. Це не повний список того, що дістають з дна водойм водолази у Франківську. Вони розпочали очищення озер та річок в межах підготовки до купального старту.

Об’єм роботи – чималий. Адже Івано-Франківськ поповнився кількома територіальними громадами. Відпочивальники стали сумлінними, кажуть водолази. “Знахідок” у воді – менше, ніж торік. Водолаз Денис Котляр водойми обстежує вже 14 років. Каже, за цей час з річок доводилося витягувати різне. І арматуру, і шини, і лобове скло від автівок. Тому наголошує, робота не кожному до снаги, йдеться в сюжеті “Вежі”. 

Окрім облаштування, відпочинкових зон біля водойм, вже встановлено знаки про заборону купання у відповідних місцях. Одне з таких – міське озеро. Надзвичайники не рекомендують містянам купатися в ньому. Купальний сезон в Івано-Франківську офіційно стартує 1 червня. Надзвичайники сподіваються – обійдеться без трагедій на воді. До речі, торік на водоймах Івано-Франківська не загинула жодна людина. Проте від початку цього року – статистика фіксує 6 загиблих.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...