Мед Атлант

Допоміг свисток: у Карпатах спортсмен зустрівся з ведмедем

У Карпатах спортсмен Сергій Сапіга зустрівся з ведмедем.

Про це чоловік розповів на сторінці у фейсбуку.

Звичайна вечірня пробіжка Карпатськими стежками з моєю супутницею Умою!  Пробігши болотяну полонинку і забігши в ліс в районі гори Мариш, на стежці я побачив велику темно коричневу постать. Догадуюсь, що то ведмідь, який просто стоїть на стежці і дивиться на мене, але ще сумніваюсь, бо вже добряче сутеніє. Збавляю темп, дістаю свисток і починаю свистіти. На щастя, то темне волохате не побігло на мене, а розвернулося і почало втікати по стежці. Я, не перестаючи свистіти, почав переслідувати дотримуючись безпечної, я так чогось подумав, відстані 15 – 20 метрів. Через метрів 100 ми всі вибігли на пряму широку стежку, я переконався, що то біжить попереду ведмідь! – розповів Сергій.
Мандрівка продовжилася без пригод – ведмідь побіг в інший бік. Спортсмен розповів, що свисток рятує його уже вдруге: раніше звук свистка відлякав кабана.
Мисливознавці Івано-Франківського обласного управління нагадують, що у травні-червні у ведмедів час романтичних побачень.
У пошуках своєї другої половинки, вони можуть зустрітися з вами. Як закінчиться «ведмеже побачення» залежить від вас… Для того, щоб надалі розповідати друзям про свою зустріч з твариною, варто у похід прихопити дзвіночок або свисток, за допомогою яких зможете попередити звіра про свою присутність. З цією метою пастухи на полонинах використовують батіг зі шкіри, що своїм ляскотом нагадує постріл. Також, ласуючи лісовими ягодами, збираючи гриби, залиште трішки для Михайлика, він теж не проти пообідати… І не залишайте сміття, за це вам буде справді непереливки (якщо без жартів, то завдяки відходам хижак звикає до людської їжі), – йдеться у дописі.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...