Мед Атлант

Як саме українців вакцинуватимуть на пунктах перетину польського кордону

Щеплення від COVID для громадян України, які приїжджають до Польщі з робочою метою заплановані  вже з 8 червня на пропускному пункті «Шегині-Медика».

Про це повідомляє міжнародна  компанія з працевлаштування Gremi Personal, яка є  поки що першою компанією в Польщі, яка почала організацію такого процесу для своїх працівників і сподівається, що інші компанії, які працевлаштовують українців  також доєднаються до цієї ініціативи. Щеплення буде відбуватися вакциною AstraZeneka та Johnson& Johnson,  є безкоштовним і добровільним для українців.

Попереднє опитування наших працівник продемонструвало, що понад 55 % готові зробити щеплення, щоб мати можливість частіше відвідувати Україну і при поверненні в Польщу не робити ПЛР тести або не проходити карантин. Тим більше ми бачимо і тенденцію з боку польських підприємств. Вони все більше зацікавленні у працевлаштуванні у себе саме вакцинованих працівників, адже бояться чергового спалаху коронавірусу, який може призвести до паузи в їх роботі.  Щойно виникла можливість щепити на польсько-українському кордоні іноземців, ми одразу домовилися з польською медичною компанією з Жешува, яка бере на себе всю медичну частину.

З свого боку ми  організовуємо процес, щоб наші працівники, які прибуватимуть централізовано нашими автобусами з України на пропускний пункт “Шегині-Медика” польсько-українського кордону без проблем і безпечно  пройшли безкоштовне  вакцинування. Далі, сподіваємося розширити переліки пунктів пропуску на кордоні, де можна буде вакцинуватися наших робітників. Закликаємо й інші агенції з працевлаштування долучитися до цієї ініціативи і також потурбуватися, щоб їх українські робітники безпечно отримали вакцину,- говорить Томаш Богдевич, генеральний директор міжнародної агенції  з працевлаштування Gremi Personal.

Міністерство охорони здоров’я Польщі  повідомило, що вакцинуватись у Польщі може тепер кожен іноземець:   особа, яка має дозвіл на роботу, студент, а також подружжя та діти іноземців. Дозвіл на постійне проживання, медична страховка  або наявність PESEL  для щеплення не є обов’язковими.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...