Мед Атлант

Неподалік Франківська з лісу вийшов ведмідь та підібрався впритул до сіл

На Прикарпатті з лісів виходять ведмеді. Неподалік від Івано-Франківська помітили одного клишоногого, який посеред дня полював на диких кабанів за 800 м від житлових будинків.

За два дні в Узині бурий ведмідь вполював трьох поросят і одного кабана. Мисливці розставили фотопастки, які зафільмували, як звір тягне свиню до лісу, йдеться в сюжеті “Фактів”.

Узин розташований за 10 кілометрів від Івано-Франківська. В місцевий ліс часто приїздять погуляти чи на пікнік. Велике щастя, що тоді нікого не було, каже староста. Про ведмедя вона вже повідомила в усі інстанції.

– Одразу повідомила в школу, щоб дітей на екскурсію не водили і звичайно повідомила наших мешканців села, щоб вони утрималися від походу до лісу і щоб люди знали, бо там близько коло лісу у нас пасовиська, – розповідає староста Узина Оксана Шалаута.

Єдиний варіант позбутися небезпеки – спіймати ведмедя, приспати його та відвезти подалі від людей у природне середовище, адже вбивати червонокнижну тварину не можна.

Ведмідь – всеїдний – прокинувся і почав полювати. Мисливці побоюються, аби він не прийшов до людей.

А ще ніхто не знає, звідки клишоногий потрапив у приміську зону, адже до гір доволі далеко. Припускають, що ведмедя могли випустити з приватного вольєра. Сьогодні в селі комісія з надзвичайних ситуацій вирішуватиме, як вистежити і знешкодити хижого приблуду.

Адміністрація Івано-Франківського обласного управління лісового та мисливського господарства застерігає мешканців населених пунктів, що межують з лісовими масивами, у яких можливе проживання ведмедів, не відвідувати лісфонд. Отримано декілька звернень, щодо появи бурих ведмедів у лісових масивах Тисменицького, Коломийського та Косівського районів, повідомляють на сторінці управління у фейсбуку.
Протягом тижня тварину зафіксували у Печеніжинському лісництві ( с. Молодятин, Коломийського району). Ведмідь забрів на пасіку, де знищив 14 вуликів.
Чималу шкоду клишоногий завдав приватному господарству на Косівщині (Космацьке лісництво). Хижак роздер корову. Лісівники застерігають прикарпатців наодинці не відвідувати лісові масиви.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...