Мед Атлант

У Мінкульті обіцяють послабити обмеження для проведення масових заходів – як саме

Кабінет міністрів найближчим часом обіцяє послабити карантинні обмеження для проведення масових культурних заходів. Пропонують зокрема дозволити відвідувати їх вакцинованим людям чи з негативним ПЛР-тестом, зняти обмеження щодо роботи закладів харчування та дозволити в’їжджати в Україну громадянам низки держав.

Такі плани озвучив міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко на засіданні уряду 26 травня. Їх ще має затвердити уряд, інформує hromadske.

Зміни внесуть до постанови Кабміну від 9 грудня 2020 року щодо запровадження карантину та його посилення через пандемію коронавірусу. Вони передбачають:

  • дозвіл на відвідування масових заходів людям, які пройшли повний курс вакцинації проти коронавірусу, або мають негативний ПЛР-тест, що був зроблений не пізніше, ніж за 72 години до проведення події. Це стосуватиметься і працівників масових заходів;
  • дозвіл працювати різним типам засобів розміщення і зняття тимчасових обмежень на роботу закладів громадського харчування;
  • дозвіл на перетин кордону іноземцями низки держав. Яких саме, Ткаченко не уточнив.

У Мін’юсті зазначають, що усі профільні міністерства мають протягом двох днів оформити запропоновані зміни в акт та подати на підпис прем’єр-міністру.

Що передувало?

Раніше Ткаченко зазначав, що в уряді працюють над запровадження сертифікатів про вакцинацію та тестування на коронавірус для придбання квитків на концерти і театральні вистави.

Тоді як приклад він навів фестиваль Leopolis Jazz Fest, який планують провести в експериментальному форматі, а усім відвідувачам з квитками потрібно буде зробити ПЛР-тест.

«Сподіваємось, що Leopolis Jazz Fest стане успішним кейсом пожвавлення культурного життя в умовах карантину, і цей кейс можна буде масштабувати на всю країну», — сказав він.

Джазовий фестиваль має відбутися у Львові 24-28 червня.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...