Мед Атлант

“Не буде школи, не буде й села”: на Коломийщині протестували вчителі, батьки та учні

На пікет під Коломийську міську раду прийшли вчителі, батьки та учні шкіл Корнича та Воскресинців. Пікетуючі не хочуть, щоб їхні навчальні заклади стали філіями опорного ліцею №8 та вимагали можливості вчитися і працювати у рідних стінах у рідних селах.

Відповідно до реформи освіти, у Коломиї має бути три опорних навчальних заклади. Один із них – ліцей №8. Села, які нещодавно увійшли до громади, повинні свої навчальні заклади підпорядкувати опорному. Це викликало шквал обурення серед вчителів, учнів та батьків. Підтримують позицію вчителів і їхні учні. Вони не готові покидати рідну альма-матер, інформує РАІ.

Міський голова зазначив, що жодної мови про закриття шкіл не ведеться. Потрібно лише знайти способи для фінансування навчальних закладів, щоби освіта всюди була одинаково ефективною.

Начальник управління освіти міста Любомир Бордун розповів, що ліцей №8 стане одним великим навчальним закладом. А у школах Корнича і Воскресинців і далі вчитимуться діти.

Також головний освітянин міста зазначив, що реформа стосується лише старшої школи: 10-12 класів. Решту учнів вчитимуться у тій самій школі. А старшокласників до опорного закладу довозитимуть шкільними автобусами. Тепер рішення про опорний заклад та його філії мають ухвалити на сесії.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...