Мед Атлант

Уряд пропонує збільшити держпідтримку при народженні дитини до 50 тисяч

Уряд підтримав законопроект, розроблений Міністерством соціальної політики, який передбачає збільшення обсягу державної підтримки при народженні дитини або при усиновленні.

Про це повідомляє Урядовий портал.

“Це не остаточне збільшення: з 2023 року і в подальшому пропонується збільшення розміру такої допомоги на прогнозний показник інфляції. Звісно, що прямі виплати — це лише частина стратегії підтримки молодих родин. Паралельно з цим ми будемо покращувати якість медицини для дітей, будувати нові дитячі садки та школи, дамо можливість молодим родинам придбати власне житло в рамках програми пільгової іпотеки”, – зазначив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Іншим схваленим законопроєктом, за словами Прем’єр-міністра, пропонується вдосконалити систему усиновлення дітей для забезпечення інтересів дитини та посилення прозорості у процесі усиновлення.

«Наприклад, вдосконалюється система нагляду та контролю за умовами проживання та виховання усиновлених дітей у разі зміни місця проживання. Документом також передбачається забезпечення права осіб з інвалідністю бути усиновлювачами, якщо за результатами експертизи їхня хвороба не буде перешкоджати їм виконувати батьківські обов’язки», — відзначив Денис Шмигаль.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...