Мед Атлант

В Україні змінять суми анонімних грошових переказів

В Україні найближчим часом можуть змінити максимальну суму анонімних переказів через термінали. Без підтвердження особи (анонімно через термінали) фактично можна відправити суму до 5000 грн.

На ділі ж це означає, що переклад на 5000 грн вже заборонений, термінали приймають до 4999 грн, а решту в одну гривню не видають. Про це йдеться в матеріалі OBOZREVATEL.

“Якби я писав цей закон, я б замість 5000 грн написав 5001 грн, чітко розуміючи, що історія про 5000 грн призведе до того, що всі інтерфейси прийому платежів отримають обмеження 4999 грн і це, як наслідок, призведе до величезних незручностей, оскільки мало хто має точну суму до 1 грн, і виходить решта, яку нікуди дівати, зайві екрани і незручні інтерфейси”, – зазначив банкір Олег Гороховський.

Нардеп Ігор Фріс зареєстрував законопроєкт №5559, у якому вказаний недолік змінять, максимальна сума збільшиться до 5001 грн.

Анонімним вважається переклад, який здійснений через термінал без ідентифікації. Для ідентифікації досить авторизуватися в терміналі за допомогою банківської карти або коду з СМС.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...