Мед Атлант

Прикарпатець, який на смерть збив неповнолітнього і втік, отримав умовне покарання

Нещодавно, 24 травня, Надвірнянський суд засудив чоловіка, який вчинив смертельну ДТП.

Як йдеться у матеріалах справи, 29 квітня 2019 року водій їхав на “Volkswagen Passat” (євробляха) з несправною гальмівною системою.

У селі Тисменичани водій перевищив швидкість, що становила 76-82 км/год. У цей час проїзну частину дороги справа наліво відносно напрямку руху автомобіля перетинав неповнолітній пішохід (2003 року народження). Обвинувачений був неуважним, не врахував ситуацію на дорозі, що склалася, не обрав безпечної швидкості руху, перетнув суцільну лінію розмітки та виїхав на смугу зустрічного руху, де вчинив збив пішохода.

Водій свою вину визнав. Він розповів, що хлопець перебігав дорогу, аби уникнути зіткнення, керманич повернув кермо ліворуч та загальмував, однак уникнути наїзду на пішохода йому не вдалося. Опісля водій він побачив, що до автомобіля наближається група людей, тому злякався самосуду і поїхав геть. Обвинувачений попросив суд його суворо не карати, у вчиненому щиро розкаявся. Зазначив, що збитки завдані потерпілим повністю ним відшкодовано і вони не мають до нього ніяких претензій. Запевнив суд, що подібного більше не повторить.

Суд визнав чоловіка винним та призначив іспитовий термін на два роки.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...