Мед Атлант

5 місць, які варто відвідати у Татарові влітку

Відділ туризму Івано-Франківської ОДА опублікував список місць, які варто відвідати у Татарові.

ВОДОСПАДИ

У Татарові знаходяться дві водні перлинки Карпат – водоспади Нарінецький (10 м) та Гук Женецький (15 м). Це ідеальне місце для прогулянок влітку, адже довкола – неймовірні пейзажі, різноманітна рослинність, повітря, насичене від`ємно-зарядженими іонами та заспокійливі звуки води.

ГОРА ХОМ’ЯК

Сходження на Хом`як (1 542 м) починається у Татарові. Під час підйому на гору можна побачити дивовижну красу і велич Карпатських гір, які зберегли свою природну первозданність. Назву вершини пов’язують з перебуванням у цій місцевості бабака альпійського (хом’яка), а її форма теж нагадує цю тваринку.На самій вершині гори встановлено статую Матері Божої. Ця велична статуя з каменю по-особливому сприймається на такій висоті – хочеться усамітнитись та провести час у молитві.

ЦЕРКВА СВЯТОГО ВЕЛИКОМУЧЕНИКА ДМИТРІЯ СОЛУНСЬКОГО

Храм розташований біля центральної дороги. Ця унікальна святиня була збудована у 1856 році. Церква хрещата у плані, одноверха з укороченими боковими раменами. Оригінальна дзвіниця, двоярусна квадратна в плані з наметовим восьмигранним завершенням, гармонійно доповнює церковне подвір’я. Цей один з найкрасивіших дерев’яних храмів Карпат є пам’яткою архітектури національного значення.

МУЗЕЙ ІСТОРІЇ та СТАРОЖИТНОСТЕЙ ТАТАРОВА

Експонати цього невеликого музею збирали всім селом: місцеві жителі вивчали історію села, збирали світлини та документи, зразки традиційного народного одягу, предмети побуту. Тут є навіть експозиція складена із експонатів, привезених із київського Майдану учасниками Революції Гідності з Татарова.

ГРОМАДСЬКИЙ ПРОСТІР «КОЛІЙОВИЙ»

Це не тільки місце для відпочинку, а й пізнавальний об’єкт, де можна вивчити історію розвитку залізниці та вокзальної споруди в Татарові. Татарівський залізничний вокзал вважають одним із найкращих залізничних архітектурних проєктів кінця ХIX — початку ХХ століть в Україні. Його занесено до списку пам’яток історії та культури Івано-Франківської області.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...