Мед Атлант

У Франківську облаштували велодоріжку за півтора мільйона гривень

В Івано-Франківську завершили спорудження 150-метрової нової велодоріжки. Вона з’єднала веломаршрути на Галицькій та Набережній.

Вартість робіт – півтора мільйона гривень. Франківець Остап Матківський під час обговорення у Facebook написав, що, на його думку, їхня вартість занадто велика, пише Суспільне Карпати.

Чоловік зацікавився роботами зі з’єднання велодоріжки на Галицькій та Набережній, коли проходив повз.

Каже, тоді вирішив зайти в систему ProZorro та дізнатися, скільки грошей з міського бюджету на це спрямували.

Мене здивувало, що невелика ділянка тротуарної частини є “мегадорога”, як на мене, – каже Остап Матківський.

На думку франківця, якби міська влада провела аукціон, то вартість доріжки можна було б знизити: “Був просто оголошений договір на роботи, і це така колізія правова, вона дає змогу можливо десь в якихось випадках завищувати ціну. Можливо. Це моя суб’єктивна думка, тому що в 2019 році оголошувався цей тендер. Він теж коштував 1 мільйон 460 тисяч гривень. Тоді ціна впала”.

Директор департаменту благоустрою Івано-Франківської міської ради Ігор Сенчук каже, що у загальну вартість робіт, окрім тротуару з велодоріжкою, також входить і капітальний ремонт тротуару з протилежної сторони вулиці Галицька.

Загальна площа — 1 240 квадратів бруківки, плюс заміна поребрика, пониження, тактилка. Кошторис проходив державну експертизу, ціни перевірені, проводився тендер. На жаль, охочий був тільки один. Тому, якби тут була якась лишня ціна або завищена, то, повірте, охочих на тендер було би набагато більше, – розповідає Ігор Сенчук.

Керівник ГО “Агентство ефективних рішень” Остап Бринський каже, що міська влада мала право не проводити відкриті торги. Щодо кошторису – має декілька питань.

Є питання до вартості певних матеріалів. Наприклад, та ж бруківка. Там ціна закладена дещо вища. На ринку можна знайти дешевшу вартість цієї бруківки. Тому варто і детальніше дослідити ці матеріали, можливо і справді там є завищення ціни, – каже Остап Бринський.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...