Мед Атлант

В Івано-Франківській обласній лікарні запрацював мамологічний кабінет

У консультативній поліклініці Івано-Франківської обласної клінічної лікарні запрацював кабінет, в якому мамологічний прийом проводить хірург-онколог Василь Сахрук.

Про це повідомили на сторінці медзакладу  у фейсбуці.

Рак грудної залози доволі часте захворювання, а злоякісні новоутвори іноді маскуються під доброякісні, – говорить Василь Сахрук. – Наприклад, кров’янисті виділення із сосків також можуть свідчити про злоякісний новоутвір. У такій ситуації необхідні додаткові обстеження.

Днями одній з пацієнток хірург видалив фіброаденому. Жінка почувається добре, повертається до звичного ритму життя.
За словами Василя Сахрука, сьогодні у молодих жінок часто діагностують ліпоми, атероми, кісти у ділянці грудної залози. Серед ймовірних причин лікар називає вплив екології, генетичний фактор, можливо, не впорядковане статеве життя. Втім, якщо пройти ранню діагностику, то багатьох ускладнень можна уникнути.
Коли йдеться про онкопатологію грудних залоз, то виявлення на ранньому етапі дає змогу виконати органозберігаючу операцію з хорошим косметичним результатом, що майже не реально при запущених формах, – зазначає хіруг.
Також Василь Сахрук говорить про те, що на жіноче здоров’я в цілому впливає психоемоційний стан і навіть настрій жінки.
Дуже часто болі в грудях починаються зі стресів та психоемоційного перенапруження. Тож дбати про гарний настрій – це вже частина профілактики, а значить шлях до здорового продуктивного життя, – акцентує мамолог.
Запис за телефоном:
(095) 303-42-42
(097) 303-42-42
(0342) 52-82-11

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...