Мед Атлант

5 причин відвідати Ворохту влітку

До Ворохти варто приїхати хоча б для того, щоб поринути в чарівну атмосферу гір і насолодитись місцевим колоритом, пишуть  у фейсбуці на сторінці Ворохта-Татарів.Туристичні цікавинки.

Ворохта невелика, але є мінімум п’ять причин відвідати її та полюбити на все життя:

ПІДКОРИТИ НАЙВИЩУ ВЕРШИНУ УКРАЇНСЬКИХ КАРПАТ – ГОРУ ГОВЕРЛУ (2061 М)

Саме Ворохта є найближчим населеним пунктом, звідки починається сходження на найвищу точку України. Схили гори є домом для багатьох рідкісних рослин, значна частина яких занесена до Червоної книги України. На висоті 1750 м над рівнем моря у підніжжі Говерли з невеликого джерельця бере початок ріка Прут. Вище 1800 м н.р.м. починаються субальпійські та альпійські луки. Підкорення Говерли під силу далеко не кожному, адже підйом на таку висоту вимагає багато зусиль. Але для тих, хто витривалий та міцний, з вершини відкриваються неймовірні краєвиди на Чорногірський хребет.

ПОБАЧИТИ ЧОТИРИ УНІКАЛЬНІ ЗАЛІЗНИЧНІ МОСТИ-ВІАДУКИ

Вони були збудовані у 1894-1895 роках за часів Австро-Угорської імперії. Довжина найдовшого моста – 200 метрів, а протяжність центральної арки – 30 метрів. Сьогодні він не є діючим. Іншими двома залізничними мостами-віадуками їздять поїзди. Один віадук довжиною 136 метрів знаходиться у центрі Ворохти. Під час Другої світової війни міст було підірвано, а згодом відновлено бетоном. Сьогодні бетонні опори прикрашено малюнками на гуцульську тематику. А інший, так званий Кривий міст-віадук, знаходиться поблизу села Вороненки.

ВІДВІДАТИ ДУХОВНІ СВЯТИНІ ВОРОХТИ

Дві унікальні дерев’яні гуцульські церкви Різдва Пресвятої Богородиці розташовані поруч одна від одної неподалік від центру селища. Римо-католицький костел Різдва Пресвятої Діви Марії знаходиться недалеко від залізничного вокзалу. А найновіша церква Різдва Івана Хрестителя розташовна на віддалі 10 км від Ворохти, звідки починається маршрут на гору Говерлу. Кожен храм має свій унікальний архітектурний стиль та цікаву історію.

ПОКАТАТИСЬ НА ВЕЛОСИПЕДІ

Ворохта є чудовим місцем для їзди на велосипедах. Гірські веломаршрути відрізняються довжиною, рівнем складності та перепадами висот. Сподобаються не тільки новачкам, а й шукачам гострих вражень. А ще тут є багато садиб, які мають всі необхідні умови для прийому туристів з велосипедами: мийка для велосипедів, велогараж, набір інструментів. У пункті прокату окрім велосипедів та необхідного спорядження, надають інформацію про веломаршрути й велосадиби та пропонують організацію групових велоекскурсій.

ЗДІЙСНИТИ ЕКОМАНДРІВКУ НА ПОЛОНИНУ БОРСУЧИНУ

У цьому полонинському господарстві дбайливо збережено традиції гуцульського побуту. Тут можна відвідати дерев’яну сироварню-стаю, в якій готують бриндзю зі свіжого молока, подивитись на старовинні предмети побуту, скуштувати традиційний гуцульський бануш та свіжі сири, покататись на конях, а господар проводить екскурсію та розповідає цікаві історії.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...