Мед Атлант

За три тижні на конкурс Бюджету участі Калуської громади надійшло всього два проєкти

За три тижні на конкурс Бюджету участі Калуської громади надійшло всього два проєкти. Про це повідомив на оперативній нараді у міськвиконкомі начальник відділу з питань внутрішньої політки та зв’язків з громадськістю Калуської міської ради Тарас Нижник.

Обидва — великі, один належить до типу «Соціальний захист», другий — «Культура, історія, архітектура». Проєкти поки що не оприлюднюють, це відбудеться після завершення терміну, відведеного на подання проєктів, та їхнього попереднього вивчення, інформують “Вікна”. 

Нагадаємо, проєкти на конкурс Бюджету участі можна подавати з 10 травня по 13 червня.

Наступні етапи: оцінка Комісією поданих проєктів (робота з авторами, уточнення авторами проєктів, прийняття рішення комісією про допуск проєктів на голосування): 14 червня — 30 липня; проведення інформаційної компанії для ознайомлення жителів громади з проєктами: 31 липня — 30 серпня;  голосування за проєкти: 31 серпня — 20 вересня; оголошення проєктів-переможців: до 15 жовтня.

Цього року міська рада змінила умови проведення конкурсу. Насамперед, проти минулого року суттєво обмежили максимальний бюджет проєктів: для великих проєктів він становить 300 тис. гривень  (було 500 тис. гривень), для малих — 200 тис. гривень (було 250 тис. гривень) і для мікропроєктів — 150 тис. гривень (було 165 тис. гривень).  Тож цього року суттєво обмежено можливості для подання інфраструктурних проєктів (не лише бюджетом, але й визначеними типами проєктів), які домінували серед учасників і переможців конкурсу у попередні роки.

На реалізацію проєктів-переможців цьогорічного конкурсу у наступному році планують виділити 3 млн гривень: 900 тис. гривень — на великі проєкти (як мінімум три переможці), 1 млн 350 тис. гривень — на малі проєкти (як мінімум 6-7 переможців) і 750 тис. гривень — на мікропроєкти (як мінімум 5 переможців).

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...