Мед Атлант

Рекорд України: музейний аудіогід про Голодомор 33-ма мовами отримає національну відзнаку

Музей Голодомору встановив рекорд України, презентувавши аудіогід 34 мовами світу. Над аудіогідами працювали понад 20 організацій та близько 135 людей. За 1.5 року роботи було записано 170 годин аудіо. 

У липні 2019 року Національний музей Голодомору-геноциду розпочав Міжнародний проєкт «Аудіогід для кожного». В рамках проєкту було передбачено переклад тексту оглядової екскурсії на 33 мови світу з метою розміщення інформації на аудіогідах. У листопаді 2020 року Музей презентував аудіогід, і відтоді відвідувачі з усього світу можуть скористатися доступною опцією.

«Нам, команді Національного музею Голодомору-геноциду, важливо, аби про Голодомор знав увесь світ. Саме тому ми взяли на себе таку важливу місію як створення міжнародного проєкту ‘Аудіогід для кожного’. Масштабний міжнародний проєкт дозволяє кожному іноземцю дізнатися про злочин геноциду українців рідною мовою. Віримо, що аудіогід 33 мовами дозволить світовій спільноті зрозуміти важливість поширення інформації про злочини минулого, аби подібне більше ніколи не повторилося, та сприятиме визнанню Голодомору актом геноциду у світі», – розповідає Олеся Стасюк, генеральна директорка Музею Голодомору.

Музей Голодомору — це єдиний у світі музей, який розповідає про геноцид українців. Ми навчаємо протистояти ненависті та порушенню прав людини, застерігаємо суспільство від повторення вчинення злочину геноциду шляхом накопичення і поширення знань про Голодомор.

«Національний Реєстр Рекордів» — проєкт у сфері реєстрації та популяризації українських та світових досягнень в Україні. Заснований 10 жовтня 1989 року.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...