Мед Атлант

В Україні за три роки хочуть посадити мільярд дерев. Зеленський підписав указ

Президент Володимир Зеленський планує збільшити площу лісів в Україні та підписав відповідний указ про старт екологічного проєкту «Зелена країна».

Про це Зеленський заявив на Всеукраїнському форумі «Україна 30. Екологія», інформує hromadske.

«Ми поставили амбітну, але досяжну мету: за 10 років збільшити площу лісів на 1 мільйон гектарів. Для цього у найближчі три роки висадимо 1 мільярд дерев», — сказав президент.

Указ про запуск проєкту Зеленський підписав одразу під час виступу.

Наразі, за даними Державного агентства лісових ресурсів, загальна площа лісового фонду України — 10,4 мільйона гектарів, з них 9,6 мільйона гектарів — дерева та інші рослини. У 2020 році висадили 180 мільйонів молодих дерев по всій Україні, передає «Укрінформ».

Також Зеленський згадав про закон про інвентаризацію лісів, яка має зібрати дані про ліси, їхню кількість, якість та ресурсний потенціал. 21 квітня 2021-го уряд затвердив проведення інвентаризації. Її результати мають опублікувати на «Урядовому порталі».

Під час інвентаризації на вибраних 18 тисячах ділянках лісу фахівці аналізуватимуть 50 показників для характеристики дерев. Ділянки будуть регулярно обстежувати упродовж двох 5-річних циклів. У результаті експерти підготують понад 70 різних звітів з інформацією про ліси України

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...