Мед Атлант

Будуватимуть розв’язку на мосту: у Франківську планують перекрити частину Надрічної

В Івано-Франківську через будівництво розв’язки на мості на Пасічну перегородять частину Надрічної. Перекрити вулицю планують 15 липня. Про це повідомив голова громади Руслан Марцінків під час оперативної наради, пише Суспільне Карпати.

“Ми десь із 15 липня перекриємо чотирисмугову Надрічну. На об’їзді по старій Надрічній — дві смуги. Тому, якщо ми не відпрацюємо разом якісь рамки, у тому числі блок-пости, то утвориться колапс, бо Надрічна буде перекрита. Тобто, туди не проїдуть”, — сказав мер.

За його словами, потрібно відпрацювати альтернативні транспортні маршрути на час будівництва розв’язки.

“Ми постараємося заасфальтувати стару Надрічну, але це дві смуги, а там — чотири. Люди заїдуть, але не виїдуть. Ми готові поставити блок-пости, і для цього нам треба по одному працівнику поліції. Потрібно цю схему відпрацювати”, — зазначив Руслан Марцінків.

До слова, тендер на розв’язку моста вже відбувся.

Нагадаємо, за інформацією, що розміщена на сайті “РroZorro”, очікувана вартість робіт становить 329 мільйонів 690 тисяч гривень.

Влітку 2019-го року будівництво призупинили через брак коштів. Того ж року, у листопаді, польські фахівці з мостобудування, які оглянули міст та документацію на нього, заявили, що вартість проєкту моста на Пасічну є завищеною та не відповідає безпеці руху.

Через рік у червні 2020-го роботи відновили. За словами начальника міського управління капітального будівництва Романа Галіпчака, роботи оплачують з міського бюджету. На новий міст влада міста віднайшла сім мільйонів гривень.

У серпні 2020-го року, міський голова Руслан Марцінків повідомив, що міська влада подала заявку на ремонт моста в районі “Пасічна” за “паводкові” гроші.

25-го березня Руслан Марцінків заявив, що роботу над транспортною розв’язкою на вулиці Надрічна в Івано-Франківську планують розпочати у травні цього року. За його словами, зараз місто на рахунках має 110 мільйонів гривень для продовження будівництва моста на Пасічну. Наразі очікують тендер на будівництво розв’язки.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...