Мед Атлант

Екоінспектори перевірять АТ “Оріана-Еко”, яке утримує Домбровський кар’єр

Державна екологічна інспекція перевірить акціонерне товариство “Оріана-Еко”, на балансі якого заходиться Домбровський кар’єр.

Домбровський кар’єр – об’єкт, який становить підвищену екологічну небезпеку для довкілля Івано-Франківщини. Кар’єр постійно підтоплюється підземними водами, атмосферними опадами тощо. Це може призвести до потрапляння високомінералізованої води з кар’єру до річок та підземних джерел, а також до забруднення ґрунту, що загрожує екологічною катастрофою для всього регіону. Про це інформує  Державна екологічна інспекція України.
Заступник голови Держекоінспекції Віктор Канцурак зазначив, що для запобігання екологічному лиху важливе значення відіграє екологічний контроль. У грудні цього року ДЕІ Карпатського округу буде проведена планова перевірка АТ «Оріана-Еко», на балансі якого знаходиться кар’єр і яке зобов’язане здійснювати заходи з недопущення поширення ореолу засоленості ґрунтів у водоносний горизонт Калуша та Калуського району.
Також необхідно здійснити модернізацію потужностей в межах Калуського гірничо-видобувного комплексу. Зокрема, на території міста Калуш знаходяться 2 хвостосховища, що вже заповнені до проектного рівня, крім того, переповнений шламонакопичувач.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...