Мед Атлант

Коли розпочнуться роботи та скільки коштуватиме велодоріжка між Пасічної і Каскадом

В Івано-Франківську на вулиці Надрічна міська влада планує облаштувати велодоріжку. Вона повинна з’єднати мікрорайони Каскад та Позитрон з мікрорайоном Пасічна.

Про це Суспільному Карпати повідомив директор міського департаменту благоустрою Ігор Сенчук. За його словами, окрім велодоріжки там планують облаштувати й пішохідний тротуар.

Нову велодоріжку планують облаштувати на ділянці від вулиці Вовчинецька до залізничного переїзду на Надрічній. Її протяжність – 1 кілометр 700 метрів.

На Надрічній міська влада планує окремо облаштувати велодоріжку та тротуар шириною два метри. Також цю ділянку планують озеленити. Вартість робіт – приблизно 6-7 мільйонів гривень.

Директор департаменту благоустрою Ігор Сенчук каже, велодоріжку заасфальтують, а покриття тротуару буде з бруківки. Серед головних проблем Ігор Сенчук називає брак місця для будівництва – тротуар на цій ділянці постійно звужується через стихійні парковки та інші об’єкти.

Лінія огородження різна є. Десь 2 метри залишили тротуару, хтось 5. Тому ми це все в процесі проєктування будемо перевіряти, а також дотримання червоних ліній. Вже після того прийматимемо рішення за рахунок чого ми будемо будувати велодоріжку. Чи за рахунок парканів, які будуть відсувати ці огородження, чи за рахунок звуження дороги. Якщо вдасться залучити додаткові кошти, не витрачаючи гроші міста, то це буде плюсом. Якщо ж не вдасться – будемо робити за міські гроші, – каже Ігор Сенчук.

За його словами, наразі міський департамент благоустрою вже уклав договір та розпочинає розробку проєкту велосипедної інфраструктури. Завершити усі роботи тут планують до кінця наступного року.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...