Мед Атлант

У Калуші хочуть знизити тарифи на захоронення сміття на полігоні

10 червня на офіційному сайті Калуської міської ради оприлюднили повідомлення про наміри комунального підприємства «Екоресурс» Калуської міської ради встановити тарифи на послуги з поводження з побутовими відходами (захоронення твердих побутових відходів).

«На підставі рішення виконавчого комітету Калуської міської ради від 25.09.2019 року №210 КП “Екоресурс” було передано «Будівництво споруд для збору та складування побутових, сільськогосподарських, промислових відходів для м. Калуша. Розширення існуючого полігону».

Відповідно до чинного законодавства, для провадження статутної діяльності, враховуючи вимоги Постанови Кабінету Міністрів України №1010 від 26 липня 2006р. “Про затвердження порядку формування тарифів на послуги з поводження з побутовими відходами” із внесеними змінами,  Наказу Міністерства регіонального розвитку, будівництва, та житлово-комунального господарства України №239 від 12.09.2018 “Про затвердження Порядку розгляду органами місцевого самоврядування розрахунків тарифів на теплову енергію, її виробництво, транспортування та постачання, а також розрахунків тарифів на комунальні послуги, поданих для їх встановлення” проведено розрахунки тарифу на послуги з поводження з побутовими відходами (захоронення), та сформовано і подано пакет документів для затвердження тарифу та його структури», — йдеться у повідомленні.

Також підприємство повідомляє, що розрахунки тарифу проводилися відповідно до витрат на виконання технології захоронення відходів, інформують “Вікна”.

«Тариф на послугу з поводження з побутовими відходами (захоронення) пропонується для встановлення на рівні економічно обгрунтованих планованих витрат без врахування прибутку і складає  з врахуванням податку на додану вартість 30,13 грн за 1куб.м», — повідомляє КП «Екоресурс».

Також наведена структура тарифу. Він обрахований з розрахунку на захоронення на Калуському полігоні 167,788 тис. куб. метрів твердих побутових відходів. Витрати повної собівартості — 4 млн 212,64 тис. гривень на рік. Відтак виходить тариф 25,11 гривень за захоронення 1 куб. метра відходів (без податку на додану вартість і прибутку комунального підприємства) або 30,13 гривень за 1 куб. метр (з ПДВ, але без прибутку).

КП “Екоресурс” приймає зауваження та пропозиції від споживачів впродовж 7 календарних днів з дня опублікування оголошення на офіційному веб-сайті Калуської міської ради за адресою: вул. Б. Хмельницького, 82, місто Калуш, Івано-Франківської області та на електронну адресу [email protected].

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...