Мед Атлант

Завершують зйомки фільму “Довбуш”, де грають франківські актори

Розпочався останній етап зйомок наймасштабнішої української стрічки “Довбуш”, яка створюється за підтримки Держкіно.

На кіностудії імені О. Довженка, у справжній автентичній гуцульській корчмі 18 століття, яку звели художники-постановники “Довбуша”, творча група стрічки розпочала останній етап зйомок. Про це інформує Держкіно.
Фільм представили режисер та співпродюсер Олесь Санін, продюсер Максим Асадчий, виконавці головних ролей Сергій Стрельников, франківець Олексій Гнатковський, Дар’я Плахтій та заступник Голови Держкіно Сергій Стороженко.
Перш за все, це історія про свободу. Це історія про людей, які обрали собі шлях навіть ціною життя здобути цю свободу і захищати її до останнього. Це історія про величезну любов. Про любов, яка не мала би статися. Про любов попри все. Про любов вільних людей. Це історія про сумніви, про вибір, історія про те, що люди вважають легендою. Про те, що іноді легенда буває більше ніж сам герой. Історія про те, для чого ця легенда живе і для чого вона потрібна, – розповів Санін.
Максим Асадчий назвав цей фільм наймасштабнішим українським фільмом на сьогоднішній день.
“Наймасштабніший за кількістю задіяних акторів масових сцен, каскадерів, реконструкторів, локацій. Ми об’їхали майже усю Західну Україну в пошуках локацій, ми знімали в Карпатах, Тернопільський області та Києві, ми побудували багато декорацій, дуже складних декорацій як в павільоні так і на локаціях, ми відновили зброю та багато реквізиту, зробили велику кількість костюмів. Це має бути головна українська кіноподія, принаймні цього року”, – зауважив він.
За планами творчої групи, до кінця липня фільм має бути відзнятий. На широкі кінотеатральні екрани “Довбуш” вийде вже восени цього року. Кінотеатральною дистрибуцією на території України займаються компанії Кіноманія та FILM.UA Distribution.
Стрічка створюється компанією PRONTO FILM за підтримки Державного агентства України з питань кіно та Міністерства культури та інформаційної політики України.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...