Мед Атлант

На Прикарпатті відбудеться мотокрос на честь загиблого воїна

19 червня на Прикарпатті відбудеться мотокрос пам’яті Романа Фурика.  Початок о 10:00 годині.

Спортсмени змагатимуться у Гвіздці в урочищі Млинівка. Про це пише НТК.

Довідка

Роман Степанович Фурик — український правоохоронець, підполковник міліції у відставці, боєць БПСМОП «Миротворець» та батальйону НГУ імені Кульчицького, учасник російсько-української війни, позивний «Сенсей».
Народився 20 лютого 1963 року на Покутті в коломийській робітничій родині. 1981 року був призваний до лав радянської армії. Після строкової служби влаштувався на роботу на Коломийський завод сільськогосподарських машин і заочно вчився на історичному факультеті Чернівецького університету.
1985-го розпочав службу у Коломийському відділі міліції, в інспекції у справах неповнолітніх, в карному розшуку, а з 1993 перейшов в Управління по боротьбі з організованою злочинністю.

За 20 років служби у правоохоронних органах — десятки особисто знешкоджених правопорушників, ножове поранення, яке дістав 2002 у сутичці з озброєним злочинцем. 2006-го вийшов на пенсію з посади оперуповноваженого коломийського відділу УБОЗ.

Брав активну участь у подіях Революції Гідності, під час протистоянь на барикадах київського Майдану дістав поранення в обличчя від вибуху світло-шумової гранати, — під лівим оком залишився шрам. По тому долучився до Коломийської самооборони, керував «народною міліцією».

З початком російської збройної агресії проти України і бойових дій на Донбасі пішов на фронт добровольцем.

9 січня 2015 близько 12:30, під час виконання бойового завдання з патрулювання території в районі пішохідного переходу через річку Сіверський Донець на околиці селища Станиця Луганська, по вулиці 5-та Лінія, підрозділ батальйону НГУ потрапив у засідку, влаштовану незаконним збройним формуванням. Під час двогодинного бойового зіткнення атаку вдалося відбити, — на допомогу прийшли інші підрозділи НГУ та МВС і бронетехніка ЗСУ, — але в ході бою загинуло двоє та поранено 14 військовослужбовців.

Коли командира взводу поранили, Роман прийняв командування і не допустив паніки серед молодих «необстріляних» бійців, прикривав вогнем відхід побратимів. У бою дістав смертельного поранення кулею снайпера, яка перебила сонну артерію, — помер під час евакуації. 1

3 січня провести в останню путь Героя прийшло понад тисячу коломиян, похований у Коломиї на Алеї Слави. Залишились батьки, молодший брат, дружина Уляна та двоє синів, Віталій і Максим.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...