Мед Атлант

На Прикарпатті визначили переможців серед ветеранських організацій

Три ветеранські організації з Прикарпаття перемогли на обласному конкурсі проєктів і програм.

Про це Суспільному повідомив головний спеціаліст-юрисконсульт департаменту соціальної політики Івано-Франківської облдержадміністрації Володимир Фіголь.

Програма діє з 2017 року. Цьогоріч заявки на участь в конкурсі подали 4 ветеранські організації. Серед них визначили трьох переможців: “Центр для учасників АТО та їхніх сімей “Бандерівський Схрон”, ГО “Івано-Франківська обласна спілка членів сімей загиблих, померлих та безвісти зниклих в зоні АТО” та Благодійний фонд “Франківський опір”.

Загальна сума фінансування за цією програмою становить 750 тисяч гривень. За словами спеціаліста Володимира Фіголя, серед основних умов конкурсу було співфінансування (25 % платить організація, що подалася на конкурс) та надання організацією послуг соціально-психологічної реабілітації учасників АТО.

“Кожна організація подала свій кошторис. Звертали увагу на кількість людей, що отримували послуги соціально-психологічної реабілітації під час одного заїзду, а також на кількість заїздів. 363 тисячі гривень отримав “Бандрівський Схрон”, “Франківському опору” виділили 200 тисяч гривень і 187 тисяч – обласній спілці”, – розповів Володимир Фіголь.

Керівник “Центру для учасників АТО та їхніх сімей “Бандерівський Схрон” Ігор Чернецький каже, що сума, яку вони отримають завдяки перемозі у конкурсі, є меншою, аніж вони заявляли у кошторисі: “Ми просили 553 тисячі, а те, що отримаємо, – це всього 62 % від потрібної нам суми. Ці гроші ми плануємо витратити на існування будинку ветерана: харчування, пальне, оплата комунальних послуг”.

Ігор Чернецький також додає, що на даний момент немає державних програм, з яких могли б спрямувати гроші для придбання автомобіля чи будівельних матеріалів, які їм зараз вкрай потрібні. Також дуже важко залучити міжнародних спонсорів чи партнерів.

“На той напрямок, що ми працюємо, навіть грантових програм немає. Ніхто з міжнародних партнерів не хоче давати на це гроші, бо у всіх країнах, які беруть участь у війнах, цим займається держава”, – розповідає Ігор Чернецький.

До слова, 14 червня у “Центрі для учасників АТО та їхніх сімей “Бандерівський Схрон” розпочався новий заїзд. Про це керівник Схрону повідоми на своїй сторінці у Facebook. На місяць центр потребує більше 60 тисяч гривень.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...