Мед Атлант

У двох районах Прикарпаття активізувався колорадський жук. РЕКОМЕНДАЦІЇ

В окремих районах Івано-Франківської області посадки картоплі можуть пошкодити личинки колорадського жука.

В Галицькому та Тлумацькому районах на ранніх посадках картоплі та помідорів спостерігається відродження личинок колорадського жука та пошкодження ними рослин. Про це повідомляє Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області.
Для недопущення масового пошкодження картоплі Держпродспоживслужба рекомендує обстежити посадки культури і за наявності личинок І-ІІ віку (при чисельності 10-20 екз. на рослину за 8-10% заселених рослин) провести обробки інсектицидами та біопрепаратами відповідно до «Переліку пестицидів і агрохімікатів, дозволених до використання в Україні».
У приватному секторі використовують препарати, дозволені для роздрібного продажу населенню, згідно «Переліку пестицидів і агрохімікатів, дозволених до використання в Україні».
 Для профілактики резистентності фітофагів проводять почергові обробки одним із інсектицидів з різними діючими речовинами.
 При роботі з пестицидами необхідно дотримуватись регламентів застосування препаратів, правил техніки безпеки та санітарно-гігієнічних вимог.

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...