Мед Атлант

Владика Василій освятив престіл у храмі Вознесіння Господнього с. Парище

13 червня, у неділю святих Отців Першого Вселенського Собору, Преосвященний владика Василій Івасюк, єпарх Коломийський, відвідав парафію с. Парище Надвірнянського протопресвітеріату, де освятив престіл.

Щиросердечно вітали парафіяни зі своїм отцем, Володимиром Дячуком, дорогого гостя, Преосвященного владику Василія. Слова, сповнені любові, вдячності й радості, лунали із уст вірних, які сьогодні так чисельно зійшлися, щоби помолитися Божественну Літургію й подякувати за усе Богові.
Преосвященний Владика Василій Івасюк звершив Чин освячення нового престолу та Божественну Літургію у Церкві Вознесіння Господа нашого Ісуса Христа у співслужінні із протопресвітером Надвірнянського протопресвітеріату, о. Андрієм Бакотою, та духовенством із Надвірнянського та Тисменичанського деканатів.
У своєму слові-проповіді владика Василій наголосив на величі, будові й поведінці християн у Божому Храмі: Найщасливіший шлях у житті людини – це дорога до храму. Люди збудували житло для Живого Бога – храм, а в ньому престіл, котрий символізує Ісуса Христа… Храм будують за певними вимогами і тому поведінка наша в церкві повинна бути відповідною. Порядок у поведінці людини при вході до храму є провідником до Бога.
Також Преосвященний владика Василій нагадав усім: «Сьогодні хочу нагадати вам, що будова і реставрація храму продовжується у Ваших серцях. Не руйнуйте свого храму в душі через ворожіння, п’янство, розводи, не гнівайтеся, не проклинайте, а навпаки всіх благословляйте! Закликаю Вас кожної неділі і свята йти до храму, бо це є дороговказом у житті людей.
Господи споглянь на збудований й освячений престіл у храмі і вислухай наші молитви через заступництво Пресвятої Богородиці, а Святий Дух нехай зішле свої дари на всіх вашого спасіння через «Благодать Господа нашого Ісуса Христа» (Рм.16:20)».

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...