Мед Атлант

Митрополит Володимир освятив новозбудований храм в Івано-Франківську

У понеділок Святого Духа, 21 червня, Архієпископ і Митрополит Івано-Франківський Владика Володимир Війтишин освятив новозбудовану церкву Пресвятої Трійці УГКЦ та престіл у храмі на вул. Сухомлинського 14.

Традиційно, Владику зустрічали на подвір’ї святині. Діти вітали Митрополита хлібом-сіллю, а о. Михайло Михайленко запросив Митрополита Володимира очолити Архієрейську Божественну Літургію. Вже на початку відвідин Владика Володимир здійснив чин освячення нового храму та престолу, на якому буде звершуватись безкровна жертва нашого Спасителя.

По завершенні Чину освячення храму, Митрополит розпочав Божественну Літургію у співслужінні чисельно зібраного духовенства.

Роздумуючи над недільним Євангелієм, Архієрей звернув увагу на те, що у дні радісних Зелених свят ми з піднесенням переймаємося тим, що є причиною свята для всього християнського світу – Святий Дух. На це дає відповідь свято Пресвятої Трійці, коли ми пізнаємо велику тайну трьох Божих Осіб та їх опіку над створеним світом.

В часі проповіді Владика розповів про кожну з Осіб Божих, наголосивши на дії Святого Духа.

«Дух Святий зійшов на апостолів у вигляді вогненних язиків, щоб вічно перебувати у св. Христовій Церкві, щоб нас навчати потішати у терпіннях, захищати душі від гріха, додавати нас відваги у житті та опікувався у годині смерті», – наголосив Митрополит.

По завершенні Божественної Літургії Митрополит уділив усім присутнім своє архієрейське благословення.

На завершення візиту Митрополит вручив подячні грамоти жертводавцям та усім, хто спричинився до спорудження храму. Після чого всі спільно помолились «Боже великий, єдиний», заносячи свої молитви до Всевишнього за мир та спокій в Батьківщині нашій Україні.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...