Мед Атлант

В Україні немає технічної можливості виявляти штам “Дельта” – Радуцький

Українські лабораторії наразі не можуть виявляти новий агресивний штам коронавірусу, який назвали “Дельта”.

Про це повідомляє УП з посиланням на голоуа Комітету ВРУ з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування Михайла Радуцького у Telegram.

В Україні наразі ще немає технічної можливості самостійно виявляти “індійський” штам. Нещодавно МОЗ направив до лондонської лабораторії 500 зразків з різних регіонів. Також ми очікуємо від ВООЗ нові тест-системи, здатні одразу визначати штам “Дельта”.

Радуцький нагадав, що штам “Дельта” вже виявили у 92 країнах. Також, незважаючи на вакцинацію більшості населення Великої Британії, 96% нових випадків коронавірусу – це саме штам “Дельта”.

Голова профільного комітету наголосив, що є ризик, що хвиля дійде і до України.

Штам “Дельта”, який до недавнього часу називали “індійським” у 1,6 рази рази агресивніший, ніж інші, у 2,3 рази частіше призводить до госпіталізації, у 1,5 рази частіше – до реанімації, написав Радуцький.

Нардеп також вважає, що деякі обмеження потрібно повернути, зокрема обов’язкове ПЛР-тестування на кордоні.

\ Міністерству закордонних справ та Міністерству охорони здоров’я доручили підготувати пропозиції щодо можливого введення додаткового контролю та обмежень на пересування між Україною та країнами, де стрімко поширюється штам “Дельта”.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...