Мед Атлант

У Калуші виявили три випадки розпивання спиртних напоїв неповнолітніми

23 червня на оперативній нараді у міськвиконкомі начальник відділу муніципальної інспекції управління з питань надзвичайних ситуацій Калуської міської ради Михайло Костельний поінформував про підсумки роботи муніципальних інспекторів за тиждень з 17 по 23 червня.

За його словами, охорону громадського порядку на вулицях міста забезпечують чотири патрулі муніципальної інспекції: 11 інспекторів щоденно в дві зміни патрулюють вулиці міста, виявляють факти порушень громадського порядку та вживають заходи щодо їхнього припинення, інформують “Вікна”.

Як повідомив Михайло Костельний, за останній тиждень у громадських місцях було виявлено та припинено шість  випадків розпивання спиртних напоїв, в тому числі три випадки — неповнолітніми особами; 17 випадків торгівлі з рук; два випадки жебракування і два випадки куріння. За порушення громадського порядку, перебування в нетверезому стані інспектори роблять зауваження та проводяться виховні бесіди.

Сектор охорони громадського порядку також забезпечував охорону громадського порядку під час проведення заходів в неділю, на свято Трійці.

«Двічі викликали лікарів швидкої до осіб в непритомному стані без ознак свідомості — на вул. Б. Хмельницького та на площі Героїв. 19 червня в приміщенні старої Ратуші на вул. Костельній виявили двох неповнолітніх дівчат під час розпивання спиртного, викликали наряд поліції та батьків, а матеріали передали працівникам ювенальної превенції для подальшого розгляду. 21 червня виявлено та задокументовано факт розпивання та зберігання фальсифікованого алкоголю на вул. Стуса, 1. Викликали наряд поліції, складено дві постанови про притягнення до відповідальності. Сурогат працівниками поліції вилучений», — розповів Михайло Костельний.

За його словами, поки що неврегульованим залишається питання патрулювання вулиць міста Національною гвардією у нічний час.

Щодо роботи сектору з питань благоустрою, то, як повідомив Михайло Костельний,  за останній тиждень інспектори склали 13 приписів і два протоколи про адміністративне правопорушення.

«Є питання стану дитячих майданчиків у дворах. Також будемо реагувати приписами щодо приведення їх у належний і безпечний стан», — зазначив керівник муніципальної інспекції.

Схоже, міська влада знайшла крайнього в утриманні дитячих майданчиків — міський центр «Спорт для всіх», якому їх нещодавно передали. І, не зважаючи на те, що центр не має ресурсів для їхнього обслуговування, штрафувати його вже готові.

Інспектори з паркування, за словами керівника муніципальної інспекції, за порушення правил стоянки і паркування впродовж останнього тижня склали 40 адміністративних протоколів.

«Штрафи порушники платять, але штраф — не мета, а міра відповідальності», — зазначив Михайло Костельний.

За його словами, розроблено нові маршрути обходу центральних вулиць для інспекторів з паркування, щоб охопити більше проблемних місць та забезпечити належний трафік у місті.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...