Мед Атлант

Диригент з Івано-Франківська здобув перемогу у міжнародному конкурсі

Нещодавно, в Одесі відбувся V Міжнародний диригентсько-хоровий фестиваль-конкурс «Odessa Cantat». Прикарпаття на цьому конкурсі представив художній керівник та диригент Камерного хору «Воскресіння» Володимир Рудницький.

Конкурс відбувався в кілька етапів, а самі конкурсанти мали змогу представляти свою кандидатуру в різних номінаціях. В складі журі були фахівці у сфері диригування не тільки України, але також і країн Латвії, Естонії, Румунії, Молдови та Македонії. Кожен конкурсант мав представити програму з двох творів у виконанні хору.
Відомий український хоровий диригент Володимир Рудницький змагався в категорії професійних диригентів та здобув найвищу нагороду (Grand Prix) серед більш ніж 35 учасників.
Довідково: Володимир Рудницький – засновник, художній керівник та диригент Камерного хору «Воскресіння, голова Івано-Франківського обласного відділення Національної всеукраїнської музичної спілки, випускник Львівської національної музичної академії та Інституту мистецтв Прикарпатського національного університету. Разом із колективом хору – переможець та лауреат багатьох всеукраїнських та міжнародних конкурсів. Ім’я Володимира Рудницького занесено до Української музичної енциклопедії.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...