Мед Атлант

В Івано-Франківську відбулися читання Конституції України

В Івано-Франківську на Вічевому майдані відбулися читання з нагоди 25-річчя Конституції України. Про це йдеться на сторінці учасниці заходу Марії Починок, пише Суспільне Карпати.

Під час зустрічі містяни зачитували статті з Конституції України, про які хотіли б нагадати. Зокрема, начальник відділу внутрішньої політики Івано-Франківської міської ради Ігор Кінаш зачитав 39 статтю.

Ми тішимося, що Івано-Франківськ відзначався особистостями, зокрема, є учасники Революції на граніті, інших революцій. Я сьогодні зачитаю 39 статтю Конституції України, яка говорить: “Громадяни мають право збиратися мирно, без зброї й проводити збори, мітинги, походи і демонстрації, про проведення яких завчасно сповіщаються органи виконавчої влади чи органи місцевого самоврядування, – сказав Ігор Кінаш.

Серед учасників заходу і студентка Анастасія Сеньків. Дівчина зачитала статтю 14 Конституції України. Вона про те, що земля є основним національним багатством і перебуває під особливою охороною держави.

Українська земля у нас одна, Україна у нас незалежна і суверенна. І ми ні клаптика не забирали, і ми ні клаптика не віддамо. Тому ми боремося за своє і своє не віддамо. Слава Україні! З Днем Конституції!, – завершила виступ Анастасія Сеньків.

Загалом на читання прийшло кілька десятків людей, серед них студенти, освітяни, влада та усі охочі прикарпатці.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...