Мед Атлант

Як правильно збирати та де шукати білі гриби в Карпатах. ПОРАДИ

У Карпатах розпочинається сезон “полювання” на білі гриби. Порадами про те, як правильно їх збирати та де шукати, із Суспільним поділився прикарпатський грибник Ростислав Полівчак.

Білі гриби в Карпатах масово ростуть у певний час. Їхній сезон розпочинається в середині липня та триває двотижневими хвилями до середини жовтня. Іноді, коли тепло, – до листопада.

За словами грибника, білі гриби ростуть у смереково-букових або смерекових лісах на висоті від 900 до 1400 метрів над рівнем моря. Саме у таких лісах їх знайти найлегше.

Влітку вирушайте насамперед на південні та південно-східні схили гір, шукайте проріджений ліс, освітлені галявини та окраїни полонин. Там земля швидше прогрівається. Але у тривалу спеку гриби краще ростуть на північних схилах у вологих мохах, – радить грибник.

Із собою на “полювання” потрібно взяти смартфон з програмою навігації, яка працює без мобільного зв’язку. Найбільші грибовиська варто помічати точками у програмі навігації для того, щоб повернутися туди у наступні походи.

Обов’язково потрібно пам’ятати і про засоби безпеки. Із собою варто мати аптечку. У ліс краще йти у надійній компанії і не втрачати контакт один з одним. Якщо ж все-таки заблукав, то варто зійти вниз за потічками до більшої річки. У таких місцях завжди будуть люди.

Якщо ви дотрималися рекомендацій, а грибів немає, пошукайте у нетрадиційних місцях – у траві біля лісу, у зарослях молодого лісу, неподалік стежок, на берегах річок, – радить грибник.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...